Sertifikalı Eczacılık Eğitimi Eylülde Başlıyor…

Yakın Doğu Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (YABEM) ve Eczacılık Fakültesi 2018 – 2019 Akademik yılında başta sağlık profesyoneli olacak gençler olmak üzere ilgi duyan tüm katılımcılara yönelik iki kısa dönemli eğitim programı düzenleyecek.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyeleri tarafından yürütülecek olan “Kozmetik Ürünlerin Dünü, Bugünü ve Yarını ” ve “Sağlığımız İçin Bitkilerden Doğru Yararlanma” başlıklı kısa dönemli eğitim programlarının Yakın Doğu Üniversitesi yerleşkesinde Eylül ayında başlayacağı duyuruldu.

Eczacılık Fakültesi öğretim elemanları tarafından tasarlanan iki programdan ilki olan “Kozmetik Ürünlerin Dünü, Bugünü ve Yarını” konulu eğitim programının Eczacılık Fakültesi Farmasötik Teknoloji Anabilim Dalı’nda, Yrd. Doç. Dr. Yıldız Özalp ve Öğretim Görevlisi Uzman Eczacı Banu Tuncay tarafından gerçekleştirileceği ve konu hakkında bilgi birikimi sağlamak isteyen herkese açık olacağı belirtildi.

Prof. Dr. Filiz Meriçli: “Sağlığımız ve Güzelliğimiz İçin Yaşam Boyu Eğitim Anlayışıyla Geliştirilmiş İki Önemli Eczacılık Programı”
Yakın Doğu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Fitoterapi Bilim Dalı Başkanı ve Ezcacılık Fakültesi YABEM Koordinatörü Prof. Dr. Filiz Meriçli, “Sağlığımız ve güzelliğimiz için önemli pratik bilgilerin paylaşılacağı eğitim programlarımız Yakın Doğu Üniversitesi mensuplarına ve tüm halkımıza açıktır, yaşam kalitesini artırmak isteyenleri bekliyoruz” dedi.

Diğer bir kısa dönemli eğitim programı olan “Sağlığımız İçin Bitkilerden Doğru Yararlanma” konulu programın ise kendisinin de katkılarıyla Dr. Selin Işık tarafından gerçekleştirileceğini belirten Prof. Dr. Meriçli, bu kısa dönemli eğitim programının içeriğini yaşamımızda gıda, ilaç, kozmetik ürünlerinin ana maddesi olan bitkilerin organik olarak yetiştirilmesi, organik gıdalar başta olmak üzere bitkisel ürünlerin üretilmesi ve bu ürünleri alırken dikkat edilecek noktalar; bitkisel kimyasallar, yararlı ve zararlı olduğu durumlar gibi sağlıklı yaşam için bitkilerle ilgili konuların oluşturduğunu belirtti.

Doç. Dr. Koldaş: “Kozmetik ve Bitkilerin Bilinçli Kullanımı Konularında Yaşam Boyu Öğrenme Anlayışıyla Bireysel ve Toplumsal Gelişimimizi Pekiştirmeyi Hedefleyen İki Önemli Eğitim Programı”
Gelişen teknolojinin ve modern yöntemlerin yoğunluklu olarak kullanıldığı eczacılık ve kozmetik alanlarında doğanın ve bitkilerin ana kaynak olmaya devam ettiğini vurgulayan Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Doç. Dr. Umut Koldaş, “ Hem güzelliğimiz hem de sağlığımız açısından önem taşıyan kozmetik ürünlerin ve bitkilerin doğru bir şekilde üretilmesi ve kullanımı ancak bu konularda bireysel ve toplumsal bilincin geliştirilmesiyle mümkün olabilir. Yaşam boyu eğitim anlayışıyla üniversitemizin değerli bilim insanları ve uzman uygulayıcıları tarafından geliştirilerek hayata geçirilecek olan bu iki programla kozmetik ürünler ve bitkiler hakkında program katılımcılarımızın bilgi dağarcıklarına ve bilinçlilik düzeylerine uygulamaya yönelik bilimsel katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Bu programlar yoluyla katılımcıların bitkisel sağlık ve kozmetik ürünlerindeki en yeni gelişmeleri ve en doğru uygulamaları öğrenerek yaşam kalitelerini artıracaklarına ve yaşamlarına farkındalık katacaklarına inanıyoruz” dedi.

Yakın Doğu Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi kısa dönemli eğitim programlarına kayıt süreci ve eğitim programlarının içerikleriyle ilgili daha detaylı bilgiye neu.edu.tr web sayfasından, [email protected] e-posta adresinden, Yakın Doğu Enstitüsü ve Yaşam Boyu Eğitim Merkezi facebook sayfalarından, 223 64 64 (dahili 5532) ve 0533 829 97 36 telefonlardan ulaşılabilir.